Sbalte se na dovolenou prakticky a účinně

Je to každoroční dilema. Co si vzít s sebou, co budete potřebovat, co je zbytečné, bez čeho se neobejdete, do čeho si zabalit, jaké druhy kosmetiky vzít, co si nechat doma a co a jak zabalit, abyste v tom měla pořádek, abyste věděla, kde a co máte hledat, ale taky jak to účinně zabalit, aby se vám všechno to, co potřebujete, vešlo do velikosti kufru, který stanovuje vaše letecká společnost, nebo kolik se vám vejde do kufru auta.
dívka a vlaková stanice
Statistika fandí mužům
Věděli jste, že ženy až v osmdesáti sedmi procentech případů věnují balení větší pozornost než muži? I z toho důvodu se zdá, že ženy balí více věcí než muži – ale to jenom proto, že muži zapomenou polovinu věcí doma a další třetinu věcí svěří ženě, protože se mu to nechce balit, nebo o tom přemýšlet a starat se.
–          O čem přemýšlet předem:
O tom, kam jedete, na jak dlouho, a jaký je váš plánovaný program. Nejde jenom o velikost zavazadla, ale také o jeho typ. Jedete na hory? Krosna bude lepší než kufr. Jedete do města? Volte kufr na čtyřech kolečkách. Cestujete sami? Vystačíte si s příručním zavazadlem. Cestujete s rodinou? Je lepší volit větší kufr.

Existuje mnoho způsobů, jak na balení. Nejefektivněji se jeví několik následujících bodů:

1.       Všechno, co si balíte s sebou, vyskládejte na volnou plochu, abyste všechno viděli a mohli to rovnat do komínků na nejdůležitější části, jako jsou oblečení, kosmetika, elektronika, doklady a podobně.
2.       Balte podle toho, co budete potřebovat určitě. Věci jako spodní prádlo, základní hygienické potřeby a podobně. Na dno kufru přijdou těžké věci, jako jsou knihy, boty a jiné věci. Nahoru naopak přijdou neforemné tvrdé věci, jako jsou džíny a mikiny, doprostřed pak měkké věci jako ostatní oblečení. Mezery kufru vyplňte doplňky.
3.       Hlavně nepomačkat. Ideálně tak, že všechny věci, které nechcete mít zmačkané, přeložíte napůl a položíte na dno kufru. Po tom, co oblečení z kufru vytáhnete, je nezapomeňte pověsit na ramínko v koupelně. Horká pára dokáže prádlo narovnat.
taštička a kosmetika
4.       Kosmetické pouzdro volte podle toho, jak je velké a jak je voděodolné. Kosmetika by se vám během cesty mohla vylít nebo rozbít, pokud by se to stalo, jistě nechcete mít make-up nebo voňavku vylitou ve svých nejlepších šatech.