Hubnutí není jen tak

Zjistěte, jak na tom jste

Lidem přirozeně záleží na tom, jak vypadají, a proto je dobré dbát o svůj vzhled, ale zase to nepřehánět. Pokud cítíte, že je čas na změnu a chtělo by to zhubnout pár kilo, tak do toho rozhodně jděte, protože jakmile dosáhnete své vysněné postavy, tak se budete cítit skvěle a splníte si tak cíl. Už během hubnutí je skvělé pozorovat, jak jdou kila dolů, což nás motivuje. Napřed do však můžeme zjistit, jak na tom ve skutečnosti jsme a jestli vůbec hubnout potřebujeme.

ručička váhy

Nejprve bychom si měli udělat výpočet BMI. Samozřejmě jedná se o orientační výpočet, kdy takový sportovec může být o kategorie výše než běžný člověk, protože na sobě pracuje a má větší množství svalové hmoty a podobně. Abychom se nemuseli zaobírat složitými výpočty a brát do ruky kalkulačku, tak si stačí otevřít online kalkulačku BMI, kam žádáme základní údaje a ona nám rovnou vyhodí výsledek i se zařazením, do jaké kategorie patříme.

jídlo a posilování

Udělejte si plán

V životě je dobré si průběžně udržovat jistou kondici, protože když nabereme třeba pár desítek kilo navíc, tak se jich špatně zbavuje. Pro tělo je nejlepší žít stále zdravý životní styl a mít dostatek pohybu, ovšem jak se říká, tak to není dobré s ničím přehánět. Důležité je podívat se na to, co jíme a zjistit, co nám v jídelníčku chybí a co naopak přebývá. Je vhodné mít vytvořený jídelníček na delší dobu včetně vypočítaných kalorií abychom během týdne nemuseli nic řešit a jenom podle něj vařit, protože pracovní vytížení je často vysoké, takže nemáme čas na vymýšlení. Není dobré jist málo, protože tělu chybí důležité látky, ovšem musíme překonat pocit hladu, když chceme sníst něco, co bychom neměli či jíst moc.

Stravu musíme dále skombinovat s pohybem, ale ze začátku to zase nepřehánějte. Je zapotřebí postupný nástup a přidávání zátěže. Dejte hubnutí čas, protože když jej uspěcháme, tak může nastat jojo efekt.