Jak je pro nás důležitá velikost pohlavních znaků

Jaké je to být mužem nebo ženou prožíváme každý v jedinečném těle a o zralosti pohlavních znaků nás informují některé tělesné partie. U mužů pohlavní úd a u žen kromě vagíny především prsy. Velice zjednodušený model typických mužských a ženských rysů se zaměřuje na vnímání sexuality jen z tohoto pohledu, přitom je obecně lidské sexuální chování podmíněno docela jinými atributy.
dvojice v lese

Velikost ňader

Na velikosti těchto tělesných partií nezáleží. Víte, že objem ženských ňader není zdaleka prioritním ukazatelem, podle něhož muži posuzují vhodnost partnerky pro početí potomstva? Jestliže budeme v této souvislosti hovořit o lidském genomu, muži upřednostňují především celkový tvar postavy, boků, pasu a zadnice. Poprsí v tomto směru hraje až druhotnou roli.
Člověk je však z psychologického hlediska tvor dosud neprobádaný a muži si své partnerky vybírají podle mnoha znaků. Tvar a velikost poprsí je zásadní pouze pro malé procento mužské populace, a pokud pomineme zásadní duchovní stránku lidské osobnosti, do hry promlouvají i jiné tělesné přednosti. Někteří upřednostní baculky, jiným vyhovují dívky štíhlé, v některých případech je volba partnerky otázkou připomenutí jiné osoby známé z minulosti. Nelze tedy jednoznačně tvrdit, že velké ženské prsy jsou důvodem k tomu, že se budou všichni chlapi za nimi houfně otáčet .
budoucí rodiče

Velikost penisu

Podobný nesmysl, jako s ženskými ňadry. Je statisticky prokázáno, že velikost penisu je u více než 98 procent mužské populace standardních rozměrů, jak na délku, tak i na šířku. Rozměry se liší jen minimálně, a to obvykle v rámci jednotlivých národů. Je známo, že nejmenší penisy mají Asiaté a naopak černoši se mohou pochlubit nadstandardní velikostí, která výrazně dominuje v mnoha pornofilmech.
Pro ženu je však rozměr pohlavního údu nepodstatný a vše záleží na technice stimulace a na vzájemné souhře, partneři musí být k sobě otevření a vyjít si vstříc. Tedy v zásadě platí ono známé rčení, že i malý kašpárek dokáže zahrát velké divadlo.